Grafisch Platform Den Haag
 
Home


donderdag 28 januari 2010Meld je aan !

Hoe communiceren we morgen? Volgend jaar? In 2020? Niemand weet het. Wel weten we dat er steeds meer innovaties komen. Waarmee je nog meer en nog sneller informatie ophaalt, bewerkt en deelt. Snelheid en kwantiteit op zich boeien echter minder dan de kwaliteit van de inhoud en de respons. Hoe willen opdrachtgevers in de toekomst communiceren, welke doelen en wensen hebben zij en wat verwachten ze van de strategen, de adviseurs en de creatieven? Hoe interactief moet die communicatie zijn? Interessante vragen die niet te lang willen wachten op antwoord. Want de toekomst is al begonnen. Op de Haagse Communicatie Dag verkennen we, o.l.v. dagvoorzitter Jeroen Smit, inzichten en mogelijkheden. Met als keynotespeakers prof.dr. Han Gerrits, Frans Jennekens en Vincent Everts, workshops, presentaties, intermezzi, lunch, en een feestelijke Haagse borrel. Vaktoppers hebben hun medewerking toegezegd, de gemeente Den Haag neemt actief deel en steunt de organisatie, alle communicatienetwerken zetten zich in, dus als jij ook komt, wordt het een weergaloos inspirerend event. kijk op http://www.hcd2010.nl


maandag 13 april 2009
Bij de uitreiking van de Zilveren Camera 2008 klonk stevige kritiek op de Nederlandse nieuwsfotografie. Onder leiding van Edie Peters zullen Roger Cremers, Marga Rotteveel en Leo Erken zich buigen over de huidige status van de journalistieke fotografie.

zondag 16 maart 2008
Op dinsdag 25 maart zal in Galerie West de eerste editie van PictureThis plaatsvinden. Deze avond zal Bas vroege (Paradox.nl) in een vraaggesprek met Martijn Beekman (Zilveren Camera 2007) en Annelies Kuiper (nrc.next) onderzoeken hoe belangrijk de context is waarin een afbeelding wordt getoond.

woensdag 27 februari 2008
Are you close enough? 01.03.2008 t/m 29.03.2008
Tentoonstelling als hommage aan Peter Martens (Rotterdam 1937 — 1992) met werk van Hermine Bourgadier, Ad van Denderen, Jurgen Huiskes, Aryan Kaganof, Alex Kals, Boris Mikhailov, Marcel Molle, Petterik Wiggers & Miron Zownir en foto's van Peter Martens.

maandag 21 januari 2008
Op zondag 20 januari heeft de Haagse fotograaf Martijn Beekman in het Fotomuseum Den Haag de Zilveren Camera 2007 in ontvangst genomen. Hij kreeg de prijs voor de foto waarop VVD ereleden Erica Terpstra, Henk Vonhoff en Frits Korthals Altes in één auto vetrekken na overleg met Rita Verdonk in het Haagse Novotel op 27 september 2007. Kort daarvoor kondigde Verdonk aan haar zetel in de tweede kamer te behouden en lid te willen blijven van de VVD.

donderdag 6 december 2007
Op 15 december 2007 zal tussen 12.00 - 22.00 uur in het voormalige KPN gebouw aan de Binckhorstlaan (Den Haagzijde) de eerste Haagse communicatiedag plaatsvinden. Deze dag is onderdeel van Design Den Haag dat plaatsvindt van 12 t/m 15 december. Vandaag zijn de deelnemers bekend geworden die in ieder geval aanwezig zijn op de eerste editie van de jaarlijks terugkerende Haagse Communicatiedag. De deelnemers zijn:

donderdag 6 december 2007
De tentoonstelling ‘Henry van de Velde. Boekontwerp tussen Art Nouveau en Nieuwe Zakelijkheid’ in Museum Meermanno is verlengd t/m 6 januari 2008. De tentoonstelling is gewijd aan de boekkunst van Henry van de Velde (1863-1957).

woensdag 14 november 2007
Op 15 december 2007 zal in het voormalige KPN gebouw aan de Binckhorstlaan (Den Haagzijde) de eerste Haagse communicatiedag plaatsvinden. In een informatiebijeenkomst over deze dag is de aard van de dag enigszins gewijzigd. Het idee om de Haagse communicatiedag 2007 te richten op het publiek is, voor deze eerste editie, te hoog gegrepen en qua datum erg ongunstig. Omdat er meer behoefte bestaat vanuit de sector om elkaar beter te leren kennen is besloten om de eerste versie van de Communicatiedag een ontmoetingsplek te maken voor de Haagse creatieve sector. Op die wijze kunnen we in een volgende editie gezamenlijk een sterke sector presenteren aan het publiek en bedrijven.

maandag 8 oktober 2007
Op zondag 14 oktober 2007 is het weer zo ver. De jaarlijkse kinderboekenmarkt in het Atrium van het stadhuis beleefd zijn 31ste editie. Schrijvers, dichters, illustratoren en uitgeverijen zullen boekliefhebbers van alle leeftijden tonen wat de huidige stand van zaken is op het gebied van kinderliteratuur.

maandag 8 oktober 2007
Op woensdag 10 oktober 2007 zal om 17.00 een informatiebijeenkomst plaatsvinden in de bedrijfskantine van het voormalige KPN gebouw aan de Binckhorstlaan (stadszijde). Op deze bijeenkomst zullen geïnteresseerden worden geïnformeerd over de invulling van de Haagse Communicatiedag die in December op dezelfde locatie wordt gehouden.

maandag 8 oktober 2007
Zaterdag 6 oktober is in het Fotomuseum Den Haag de tentoonstelling ‘Worldview’ van start gegaan. Het gaat hier om de meest omvangrijke tentoonstelling ooit van de Amerikaanse fotograaf Leonard Freed (1929 – 2006).

maandag 8 oktober 2007
In september 2007 heeft de eerste manifestatie plaatsgevonden van Stichting Schoon of Schijn (Fair or Fake). De stichting heeft primair als doel om het Nederlands en Haagse grafisch ontwerp op de kaart te zetten. De manifestatie in september bestond uit een tentoonstelling, een publicatie en een vormgeverscabaret.

dinsdag 2 oktober 2007
Het Grafisch Platform organiseert op zaterdag 15 december de eerste Haagse Communicatiedag. De Haagse Communicatiedag wordt georganiseerd om geinteresseerden in Den Haag te informeren over de kwaliteit van personen en bedrijven die vakmatig betrokken zijn bij de grafische sector, in de breedste zin van het woord. Op deze dag laten personen en bedrijven zien hoe leuk het is om in de creatieve sector te werken. Daarnaast krijgen bezoekers een idee van de creatieve kracht van de stad Den Haag.

donderdag 14 juni 2007
Een logo dat te duur is, van discutabele kwaliteit en dat ook nog eens de gezondheid schaadt? Voor Den Haag niets nieuws, maar in Londen lopen de gemoederen op dit moment nog hoog op over het nieuwe ontwerp van het beeldmerk voor de Olympics 2012.

zondag 4 maart 2007
Donderdag 1 maart heeft in het fotomuseum Den Haag de uitreiking plaats gevonden van de Fotoprijs Verbond van Verzekeraars. Winnaar van de prijs is Dennis Koval, student aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Met zijn foto ‘Kaartenhuis’ heeft Koval een prijs in ontvangst genomen ter waarde van 3.500 euro.

zaterdag 3 maart 2007
Het paard heeft de hoofdrol in de fototentoonstelling 'Paard in de Stad' op het Lange Voorhout in Den Haag. Deze tentoonstelling was eerder te zien op de boulevard Marcel Proust van de Normandische plaats Cabourg.

zaterdag 3 maart 2007
Het Haagse ontwerpbureau Strange Attractors Design (Catelijne van Middelkoop en Ryan Pescatore Frisk) heeft drie prijzen gewonnen in de typografiecompetitie van de Type Directors Club (TDC).

zaterdag 3 maart 2007
Ga dat zien! Op vrijdag 2 maart werd de Meermanno expositie geopend over de rijke geschiedenis van zeventig jaar Penguinpockets!

zaterdag 3 maart 2007
Anno Fekkes is namens het Grafisch Platform Den Haag betrokken bij het overleg met de gemeente Den Haag over het daadwerkelijk realiseren van een betere creatieve uitstraling van onze stad. Dat die uitstraling verbeterd moet worden is duidelijk na het lezen van studies naar de creatieve industrie in de Haagse regio.

donderdag 23 november 2006
In de officiële uitnodiging van de presentatie op 29 november 2006 in de CabFab wordt gehouden staat vermeld dat de cabaretvoorstelling ‘The Tragic Death of the Helvetica’s’ een voorstelling is die vanuit de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten is georganiseerd. Hier is echter vezuimd te vermelden dat het hier een voorstelling betreft die is geproduceerd door Theater Zeebelt in Den Haag.

zaterdag 28 oktober 2006

Op 29 november 2006 zal in de CabFab te Den Haag de officiάe presentatie van het Grafisch Platform plaatsvinden. In deze presentatie zullen enkele sprekers de voordelen en het belang van matchmaking aan de orde stellen.
Daarnaast is er cabaret door ‘The tragic Death of the Helvetica's’. Iedereen die werkzaam is in de Haagse grafische sector is van harte welkom bij deze presentatie.


donderdag 12 oktober 2006
Deelnemen aan het Grafisch Platform Den Haag biedt iedereen die werkzaam is in de Haagse grafische sector de mogelijkheid te participeren in de activiteiten die vanuit het platform worden georganiseerd.

Deelname aan het Platform is gratis. Op deze website is onder het kopje 'Deelnemen' de mogelijkheid tot aanmelden opgenomen.

zondag 1 oktober 2006
Sinds 1 oktober jongstleden is de oprichting van de Stichting Grafisch Platform Den Haag een feit. Om het bestaan van de stichting ook extern te communiceren is in de kerngroep besloten om op 29 november 2006 een officiële presentatie van de stichting te geven. De presentatie is tevens bedoeld om deelnemers te werven.

Op de website van het Grafisch Platform is alle informatie over de stichting te vinden.