Grafisch Platform Den Haag
Haagse Communicatiedag 2007
activiteiten

Affichewedstrijd
Cheyenne van Duin wint Haagse posterwedstrijd
Naast het verrichten van de opening heeft Wethouder Henk Kool ook de eerste prijs voor scholieren uitgreikt aan Cheyenne van Duin.

Juryrapport
De jury was blij verrast met de hoeveelheid werk die voor de wedstrijd was ingezonden. Opvallend was dat weinig studenten zich aan de opdracht hadden gehouden en allen een eigen slogan hadden bedacht. Aangezien de doelstelling van de affiches nog wel behouden bleef, getuigd het afwijken van de briefing vooral van een eigenwijs karakter dat kenmerkend is voor ervaren ontwerpers.

Het aantal Haagse Harry's, verwijzingen naar Ado Den Haag en de kleuren Geel/groen waren in overvloed te vinden. Ook het strand van Scheveningen en het Kurhaus kwamen veelvuldig voor. Aangezien het echter om een promotieposter voor Den Haag als geheel betreft en niet Scheveningen in het bijzonder vielen deze voorstellen af.

Winnend affiche
Het winnende affiche blinkt uit in eenvoud. Kleur, vorm, fotografie en sterke grafische vormen (skyline) trekken de aandacht naar dit affiche. Simpele heldere tekst verkondigt de boodschap en een pakkende pay-off sluit aan op het beeld. Dit affiche van Cheyenne van Duin is een onbetwiste winnaar.
Haagse Communicatiedag 2007

Haagse Communicatiedag 2007


Op 15 december 2007 heeft in het voormalige KPN gebouw aan de Binckhorstlaan de eerste Haagse communicatiedag plaatsgevonden. Omdat er veel behoefte bestaat vanuit de sector om elkaar beter te leren kennen is besloten om de eerste versie van de Communicatiedag een ontmoetingsplek te maken voor de Haagse creatieve sector.Opening
De opening van de Haagse Communicatiedag vond plaats door de uitreiking van de Haagse afficheprijs onder scholieren door Wethouder Henk Kool. De prijswinnaar Cheyenne van Duin was helaas niet zelf aanwezig.Deelnemers:
– Grafisch Platform Den Haag
– Ontwerpwerk– SIN
– Paula's Department
– Carrie Zwarts/Stephan Csikos
– Drukkerij Delta Hage
– VIDE
– NLXL
– Het Reclamepaleis
– Strange Attractors
– Elise Bakker
– Reflexties
– Dora Urai
– Loaded Ink
– De Zagerij
– Five Spices
– Studio Tigges
– Grafische Werkplaats Prints
– COOS!
– De Haagse Communicatie Kring
– Studio Crossxml.nl
– Canon
– Dima
– Kamer van Koophandel Haaglanden
– Nieuwe Garde / Blikopener
– Museum voor Communicatie
– Museum Meermanno
– Vi-taal / De Gebarenwinkel