Grafisch Platform Den Haag
PictureThis
activiteiten

Informatie

Wanneer vind het plaats?
woensdag 22 april 2009
aanvang 19.30 uur start 20.00 uur

Waar vind het plaats?
www.viavide.com
Uilebomen 66 in Den Haag

Wie zijn de sprekers
Roger Cremers
Roger Cremers is freelance journalistiek fotograaf. Dit jaar won Cremers een eerste prijs bij World Press Photo in de categorie Arts & Entertainment.

Leo Erken
Leo Erken is reizend fotograaf en filmmaker. Sinds 2007 is hij docent fotografie aan de KABK in Den Haag.

Marga Rotteveel
Marga Rotteveel is studieleider van de masteropleiding fotografie van AKV/St. Joost. Tevens is ze creatief directeur van het Epson FotoFestival Naarden.

Edie Peters
Edie Peters is, naast zijn werkzaamheden als docent fotoredactie aan de Hogeschool Utrecht, hoofdredacteur van PhotoQ en van het fotovakblad P/f.

Voor wie
Voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie (fotografen en creatieven)

Toegang gratis
Avond van de fotografie bij VIDE
PictureThis#2


Bij de uitreiking van de Zilveren Camera 2008 klonk stevige kritiek op de Nederlandse nieuwsfotografie.

In een artikel in nrc.next stelt Leo Erken (fotograaf en docent Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag) dat ouderwetse nieuwsfotografie een zeldzaamheid is; Louis Zaal (Hollandse Hoogte) vindt dat veel beeldmateriaal niet zo veel te maken heeft met nieuwsfotografie; Bert Janssen (jurylid) ziet overheidsregulering als rem op vernieuwing en Bert Verhoeff (docent KABK) bespeurt de afgelopen jaren een soort dédain voor de fotojournalistiek.

Is er een gebrek aan goede nieuwsfotografen in Nederland?
Worden nieuwsfotografen ingeperkt door strenge regelgeving?
Zijn opleidingen niet in staat nieuw talent te genereren?
Is een nieuwsfotograaf wel een ‘echte fotograaf’?
Onder leiding van Edie Peters zullen Roger Cremers, Marga Rotteveel en Leo Erken zich buigen over de huidige status van de journalistieke fotografie.

Iedereen die geïnteresseerd is in fotografie, is op deze avond van harte welkom (toegang gratis) bij VIDE, Uilebomen 66 in Den Haag.

woensdag 22 april 2009
19.30 uur deur open: mogelijkheid tot het bezoeken van de expositie door studenten van de KABK.
20.00 uur start PictureThis#2; meer informatie en een actueel programma zijn te vinden op de website www.grafischplatform.nl

http://www.grafischplatformdenhaag.nl

Van 22 april tot en met 22 mei zullen studenten van de studierichting redactionele fotografie aan de KABK in Den Haag een selectie van hun eindexamenwerk exposeren in de VIDE Workshop. Meer informatie over de expositie en VIDE is te vinden op http://www.viavide.com.