Grafisch Platform Den Haag
 
links

Weblinks > Musea

Meermanno
Museum Meermanno richt zich op het geschreven en gedrukte boek in het heden en verleden. De uiterlijke vorm en de ontwikkeling van de vormgeving van boeken staan hier centraal.

Fotomuseum Den Haag
Het Fotomuseum Den Haag presenteert jaarlijks vier actuele en verrassende tentoonstellingen, gevestigde namen en nieuwe talenten worden afwisselend voor het voetlicht gebracht. Het museum werkt intensief samen met het Prentenkabinet van de Universiteit Leiden, dat één van de grootste en belangrijkste historische fotoverzamelingen in Europa bezit.

Museum voor Communicatie
Sinds 1999 draagt dit museum de naam Museum voor Communicatie. Sinds 1929 werd het Postmuseum opgericht als bedrijfsmuseum van het Staatsbedrijf der PTT. Inmiddels is er in het museum veel meer te zien dan de geschiedenis van post en telecommunicatie alleen en zijn er tentoonstellingen over zintuigen, over kunst, de maatschappij en de mens te zien.

Museum Mesdag
In dit museum is een collectie schilderijen te zien van Franse en Nederlandse meesters uit de negentiende eeuw. Het is de verzameling van de zeeschilder Hendrik Willem Mesdag (1831-1915) en zijn vrouw, de kunstenares Sientje van Houten (1834-1909)