Grafisch Platform Den Haag
 
Home


Dennis Koval wint Fotoprijs Verbond van Verzekeraars

zondag 4 maart 2007

Donderdag 1 maart heeft in het fotomuseum Den Haag de uitreiking plaats gevonden van de Fotoprijs Verbond van Verzekeraars. Winnaar van de prijs is Dennis Koval, student aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Met zijn foto ‘Kaartenhuis’ heeft Koval een prijs in ontvangst genomen ter waarde van 3.500 euro.

De prijs, bedoeld voor laatstejaarsstudenten Fotografie aan de verschillende Kunstacademies (en andere HBO's Fotografie) in Nederland, beoogt een aanmoedigingsprijs te zijn voor beginnende fotografen. Met de tentoonstelling in het Fotomuseum is een belangrijk podium geschapen voor de winnaars van de prijs.

Naast Koval is ook de tweede prijs (ter waarde van 2.500 euro) voor een student aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag; Elisa Sjelvgren met haar werk ‘Living Room’.

De Fotoprijs Verbond van Verzekeraars is de tweede belangrijke Nederlandse fotoprijs die dit jaar naar Den Haag is gehaald. Enkele weken geleden heeft in hetzelfde Fotomuseum de uitreiking plaats gevonden van de Zilveren Camera 2006. Ook deze prijs zal de komende jaren in samenwerking met het Fotomuseum Den Haag worden georganiseerd.

De tentoonstelling van de Zilveren Camera 2006 is nog tot 20 mei te bezichtigen. De Fotoprijs Verbond van Verzekeraars is nog de gehele maand Maart te bezichtigen.