Grafisch Platform Den Haag
 
Home


Leonard Freed in Fotomuseum Den Haag

maandag 8 oktober 2007

Zaterdag 6 oktober is in het Fotomuseum Den Haag de tentoonstelling ‘Worldview’ van start gegaan. Het gaat hier om de meest omvangrijke tentoonstelling ooit van de Amerikaanse fotograaf Leonard Freed (1929 – 2006).

In deze tentoonstelling ‘Worldview’ springt de veelzijdigheid van deze geëngageerde fotograaf direct in het oog. Aan de ene kant richt hij zich op thema’s als oorlog, revolutie, ongeluk en armoede, terwijl hij zich anderzijds juist bezighoudt met alledaagsheid: vriendschap, liefde en het mysterie van geboorte en dood. Freed publiceerde meer dan duizend foto’s in talrijke belangrijke internationale tijdschriften en kranten, zoals Der Spiegel, Der Stern, London Sunday Times, l’Express en Libération. Veel van zijn opnames zijn iconen van de fotografiegeschiedenis geworden. In de periode 1958 – 1970 woont de Amerikaanse fotograaf in Amsterdam; in 1972 wordt hij volwaardig lid van het invloedrijke persagentschap Magnum Photos.

De tentoonstelling zal nog tot 13 januari te bezichtigen zijn in het Fotomuseum Den Haag. Meer informatie is te vinden op de vernieuwde website van het museum: www.fotomuseumdenhaag.nl