Grafisch Platform Den Haag
 
Home


Kinderboekenmarkt in het Atrium

maandag 8 oktober 2007

Op zondag 14 oktober 2007 is het weer zo ver. De jaarlijkse kinderboekenmarkt in het Atrium van het stadhuis beleefd zijn 31ste editie. Schrijvers, dichters, illustratoren en uitgeverijen zullen boekliefhebbers van alle leeftijden tonen wat de huidige stand van zaken is op het gebied van kinderliteratuur.

Op de grote Haagse Kinderboekenmarkt kunnen kinderen van alle leeftijden de hele dag ongedwongen genieten van boeken, geweldige schrijvers en illustratoren, doorlopende programma's rondom kinderliteratuur en workshops.

De speciale Kinderboekenmarkt uitgave is dit jaar geschreven door Thijs Goverde en hij vertelt heerlijke humoristische verhalen over heksen, reuzen en tovenaars! Elly Hees illustreerde hun avonturen. Zij komen vertellen, tekenen en signeren op het Kinderpodium om 11.30 uur.

Thema
Het thema van de Kinderboekenweek is 'Sub Rosa, boeken vol geheimen' en de groep geheimschrijvers met o.a. Els Ruiters, Saskia Halfmouw en Harmen van Straaten komen persoonlijk tips aan kinderen geven hoe zij hun geheim het beste kunnen opschrijven om mee te dingen en uitgekozen te worden voor het nieuwe geheimboek van 2008. Lydia Rood komt met een héél mysterieus eigen programma en je kunt bij haar op bezoek.

Schrijvers en dichters
Poëzie is soms een beetje geheimzinnig en de grote dichter Gerrit Komrij verteld op eigen wijze over dichters en gedichten die zijn geschreven voor kinderen en waar je altijd van blijft houden. Voor de kleintjes zijn er de mooiste prenten- en voorleesboeken en de illustratoren die ze maakten lezen er graag uit voor in de Voorleestent. Jan Terlouw is terug op de Kinderboekenmarkt en Simone van de Vlught en zij komen met geweldige nieuwe titels. Schrijfster van spannende verhalen uit andere tijden Annejoke Smids en verder onder andere Francine Oomen, Nanda Roep Maren Stoffels kun je om een handtekening vragen en ze geven die met aandacht en plezier. Op de website is te vinden waar in het Atrium en wanneer de vele gasten te vinden zijn. De acteurs van de Kinderburgemeester zorgen de hele dag voor de vrolijke presentatie van een afwisselend programma vol korte, boeiende items. 's Middags is op het Kinderpodium de uitreiking van de Tina Bruna Award. Een van de fantastische kinderkoren van de Vrije School opent deze 31ste Kinderboekenmarkt en zet de toon voor een afwisselende dag vol met bijzondere gasten.

Workshops
Tenslotte, of tussendoor!, kunnen kinderen een workshop kiezen en de inspiratie die zij hebben opgedaan op papier zetten.

Engelse kinderboeken
Engelse kinderboeken, al of niet vertaald, vind je ook op de Kinderboekenmarkt en in de naastgelegen Bibliotheek. Een Engels voorproefje zullen kinderen zeker krijgen. Welke bekende Engelse schrijver op de Kinderboekenmarkt in het komt vertellen? Tja, dat is nog geheim!

Wanneer vindt de boekenmarkt plaats?
zondag 14 oktober 2007
open van 11:00 uur tot 17:uur

Waar vindt de boekenmarkt plaats?
Atrium Stadhuis Den Haag
Spui 68