Grafisch Platform Den Haag
 
Home


Penguinparade

zaterdag 3 maart 2007

Ga dat zien! Op vrijdag 2 maart werd de Meermanno expositie geopend over de rijke geschiedenis van zeventig jaar Penguinpockets!

Eén van de grootste uitgevers ter wereld, Penguin Books, bestaat zeventig jaar. Reden voor Museum Meermanno om de jubileumtentoonstelling van Penguin die vorig jaar te zien was in het Victoria & Albert Museum in Londen naar ons land te halen. Deze tentoonstelling werd door Meermanno uitgebreid met boeken uit Nederlandse collecties en met ruimte voor voorbeelden die het belang tonen van deze uitgever voor Nederland. Een zeer interessante en charmante tentoonstelling die bezoekers met regelmaat doet glimlachen.

Actie Mijn Penguin
Museum Meermanno roept iedereen op zijn favoriete Penguin te kiezen. Motiveer uw keuze met een foto of in woorden. De leukste inzendingen krijgen een plaats in de tentoonstelling of op de website van het museum. Bovendien schijnen hiermee mooie prijzen verdient te kunnen worden.

Bij de tentoonstelling is het jubileumboek 'Penguin by Design. A cover story 1935-2005' van Phil Baines te koop, evenals vele Penguintitels en -artikelen, zoals tassen, koffiemokken en theedoeken met beroemde titels in (natuurlijk) het bekende Penguindesign.

Museum Meermanno
Prinsessegracht 30
2514 AP Den Haag
www.meermanno.nl
www.meermanno-educatief.net
Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag: 11.00-17.00 uur
Zaterdag en zondag: 12.00- 17.00 uur
Tot en met 28 mei 2007!