Grafisch Platform Den Haag
 
Home


Fototentoonstelling op het Lange Voorhout

zaterdag 3 maart 2007

Het paard heeft de hoofdrol in de fototentoonstelling 'Paard in de Stad' op het Lange Voorhout in Den Haag. Deze tentoonstelling was eerder te zien op de boulevard Marcel Proust van de Normandische plaats Cabourg.

Op 20 foto’s van bekende fotografen als Helmut Newton, Aleksandr Rodchenko en Henri Cartier-Bresson worden verschillende aspecten van het paard belicht. Een rode draad in de tentoonstelling vormt de veranderde rol van het paard in de mensenmaatschappij.

De opstelling op het statige Lange Voorhout versterkt het poëtische karakter van de beelden.

Cabourg is van oudsher internationaal een belangrijk trefpunt voor paardgerelateerde activiteiten, die in de herfst hun hoogtepunt bereiken. Dit jaar wordt voor het eerst kunst in de openbare ruimte hieraan toegevoegd. Wat voor Cabourg geldt, geldt zeer zeker voor Den Haag. Paarden horen bij onze stad, deels door de aanwezigheid van de Koininklijke Stallen maar ook vanwege het feit dat het 'paard in de achtertuin' met deze stad wordt geassocieerd.

Ontwerpwerk, multidisciplinary design in Den Haag heeft de presentatie van de tentoonstelling verzorgd, het campagnebeeld ontwikkeld en uitgevoerd in verschillende uitingen, de catalogus vormgegeven en de website gemaakt.

Zie ook:
www.photocabourg.com
www.ontwerpwerk.com